Besøkere

Besøkere idag: Besøkere totalt:

torsdag 30. september 2010

Litt bilder av verdens fineste snuppe..

Har endelig fått lagt inn alle bildene vi har tatt av Hannah med det andre kamera vårt. Her kommer et lite utvalg, men langt ifra alle. Er ikke så lenge til jul må vite... hehe.Det finnes ikke ord som kan beskrive hvor stolt man er av dette lille mennesket, og at det er vi som har laget henne og at hu er et produkt av oss to. Det å bli mamma er stort!

tirsdag 28. september 2010

Man lærer noe nytt hver dag :)

Her kommer bilde av dressen. Tusen takk for hjelpen, Linn :)

Shopping og juleforberedelser.

Idag har Hannah og jeg vært på en aldri så liten shoppingrunde. Det begynner å bli kaldt ute, så Hannah trengte litt vinterklær. Vi har jo vært så heldig at vi har arvet masse vanlige klær, så det er veldig sjelden vi trenger å handle klær till henne og det er vi så takknemlige for. Spesielt siden klærne er så godt ivaretatt at de er som nye.

Som jeg har nevnt tidligere er jeg veldig glad i Lindex sitt babytøy, så utedressen ble derfra. Kjøpte den i størrelse 74. Når vi kom hjem sier Sami: "den der er altfor stor". Etter å ha prøvd den på tror jeg at jeg må bytte den til størrelse 80, den ble så trang i 74 og hun vokser jo også iløpet av vinteren. Kjøpte også matchende votter, så nå kan kulda bare komme.

Har også så smått begynt å tenke på julegavene, innpakning og julekort. Elsker å pusle med sånt, så da gjelder det å være ute i god tid. Var en tur innom Panduro, og der hadde de begynt å henge opp juleting, så når jeg skal dit igjen på Fredag med ei venninna har nok det meste kommet opp. Gleder meg!

Nå er Hannah nybadet og lagt i senga, jeg har vasket leiligheten og tent stearinlys som vanlig. Nå skal jeg sette meg med beina høyt, spise brødskive med avokade og se på Lost.

Får forresten ikke lasta opp bilder. Kommer bare opp en lang http adresse. Er det noen bloggkyndige som vet hvorfor???

søndag 26. september 2010

Takknemlig.

Noen ganger, og egentlig altfor sjelden, kommer det over meg hvor utrolig heldig jeg er. Om jeg tenker noen år tilbake i tiden, så er alt jeg önsket meg en god kjæreste og min egen familie. Jeg drømte om den dagen jeg skulle ha ring på fingeren, være gravid, gå gjennom en fødsel på godt og vondt, gå turer med min egen barnevogn og å ha mitt egne hjem.

I helgen har jeg vært så utrolig glad og fornøyd, og tenkte over at nå har jeg faktisk alt jeg noen sinne kunne drømme om, og litt til. Så klart finnes det alltid noe mer man kan ønske seg, men mye vil ha mer som det heter. Noen ganger må man bare tenke over hvor utrolig heldig man er, og alt man hittil i livet har oppnådd.

Jeg har først og fremst fått verdens fineste lille datter. Hun er så utrolig god om dagen. Begynner å kommunisere med oss og er med på alt vi gjør. Hun begynner å gynge så fort hun hører musikk eller jeg synger for henne. Hyler av glede når vi herjer med henne og titter rundt seg for å se om alle ser hvor moro hun har det. Hun sover hele natten, bortsett fra noen oppvåkninger. Da holder det at vi legger dyna rundt henne igjne, så sovner hun. Jeg elsker dette lille mennesket mer enn jeg trodde var mulig. Jeg har jo hørt alle mødre si hvor fantastisk det er å bli mamma, men at man kan være så sprekkferdig stolt som man er trodde jeg ikke gikk ann.Jeg er forlovet med min fine Sami. Han er så utrolig tålmodig, snill og morsom. Vi ler masse sammen og kan prate om alt. Han er en kjempegod far, og jeg vet at han bare kommer mer og mer på banen nå som Hannah blir eldre. I begynnelsen var det litt vanskelig å finne sin plass og vite hva han kunne hjelpe til med, men nå er han minst like populær hos den lille frøkna som meg. Han er en handyman, noe jeg alltid har ønsket meg. Han er en ordentlig mann, på godt og vondt. Hehe. Men det er iallefall ingen tvil om at det er han jeg vil dele livet mitt med <3 href="https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjW_oJIlwq1EUf17H8vEDy7cShcp4ivb_e0hhwWFjLI11YkSirpJwk6uG9oRD5Gb7RP13XR02sWCLIcdVj8gcg2tzQQl-i9wZoguXsKG2mzisHJX3QH8P-Pmm7ig-IsJ21ETYntGhlfVroG/s1600/IMG_1800.JPG">Her er et gammelt bilde av oss, før vi skulle i bryllup til kusina mi Tone Gry. Vi var barnevakter for lille Susanne før vielsen.

Sist, men ikke minst har jeg en utrolig flott familie. De stiller alltid opp for oss, og gjør alt de kan for å hjelpe til. Jeg er så heldig at 3 av mine besteforeldre fortsatt er i live og ikke minst utrolig spreke. De har jeg masse glede av, og jeg er så glad at de har fått oppleve å møte Hannah. Det er slettes ikke en selvfølge at ens barn skal få oppleve sine oldeforeldre. Hannah har til og med oldefedre som legger seg ned på gulvet og leker med henne.Jeg har utrolig snille og gode foreldre. De gjør alt de kan for at vi skal ha det bra. De elsker Hannah over alt på jord, og jeg vet at Hannah kommer til å få masse glede av de framover. Jeg har en Mamma jeg kan prata om alt med, og det vet jeg ikke er en selvfølge. Jeg har en Pappa som er verdens mest tålmodige mann. Noen ganger blir det litt for mye av det gode, men det er nok mest fordi jeg er veldig utålmodig :).

Lillebroren min får igrunn altfor lite skryt, men jeg vet han leser bloggen min, så han får lese det her. Den gutten har virkelig ambisjoner og får til det han vil. Han går på ingeniør innen gass og energi(trooooor jeg?! eller noe lignende iallefall). Han får toppkarakterer og satser på å bli sivilingeniør og det klarer han helt sikkert om jeg kjenner han rett.
Han er en racer på trombone og har blitt leid inn av andre korps i Grenlandsområdet. Han har flere tillitsverv i styrene i korpsene han er med i, og er kjempeflink.
Og ikke minst, han er verdens mest tålmodige når det kommer til å hjelpe meg med PC og ting jeg ikke har peiling på.Familien min er ikke så stor, og jeg har derfor bare et søskenbarn. Men hva gjør vel det, når det ene søskenbarnet man har er verdens beste og har med årene blitt en av mine beste venninner. Vi deler mange av de samme interessene. Hun har verdens flotteste barn som jeg er kjempeglad i, og er også fadder til Hannah. Nå blir vi også naboer, og det kommer nok ikke til å være synd på oss der borte i skogen om jeg kjenner oss rett. Vi vet å kose oss.
Det er veldig lett at man hele tiden fokuserer på alt man ønsker seg og alt man ikke har. Men jeg skal bli flinkere til å minne meg selv på alt jeg har, og alt jeg har oppnådd. Jeg er utrolig fornøyd og føler meg så utrolig heldig som har det så bra. Nå har jeg virkelig alt jeg har drømt om.




Anbefaling

Det er ikke så veldig mye som skal til for å gjöre meg ordentlig glad. Jeg har lenge leita etter ett skyllemiddel som jeg syns lukter så godt, men jeg har ikke visst hva slags merke det har värt. För jeg ble gravid kjöpte jeg en stor flaske som lukta eple. Når jeg ble gravid klarte jeg ikke å bruke den, fordi jeg syns den lukta så kvalmt, men nå er endelig flaska brukt opp.

På Fredag skulle jeg kjöpe en ny flaske, og gjett om jeg ble overlykkelig når jeg kom hjem og satt over en klesvask. Jeg hadde funnet den som lukter så godt!! Nå har jeg vaska alla plagga i skittentöyskurven, bare for å få lukte den deilige, friske lukta. Har hengt det opp på törkestativet i stua, så nå lukter hele stua sånn.

Slik ser den ut. Softlan Outdoor Fresh.

Imorgen tror jeg jammen jeg skal vaske sengetöyet også. Mmmm...


fredag 24. september 2010

Alene hjemme

Har värt dårlig med oppdatering fra denne kanten de siste dagene. En av grunnene til det er at jeg på tirsdag fant ut at jeg skulle lage en avskjedsgave til de fine jentene, Therese og Sanna med babyene deres, Kiara og Stella som vi har blitt kjent med her i Stockholm. Valget falt på strikkede babyselbuvotter som en av mine favorittbloggere Fru Maela har lagt ut. Bloggen hennes finner dere her.
Jeg begynte på Tirsdag ettermiddag, men det tok visst lenger tid enn jeg trodde. Jeg ble ferdig med 3 stykker, så det ene paret må altså gis bort senere. Strikket så pinnene ble varme omtrent, men det var visst å ta seg litt vann over hodet.

Men her er iallefall et bilde av den ene votten. Feilfri ble den ikke, men det er jo litt av sjarmen med hjemmelaget, er det ikke?

Ikveld er Sami ute med noen kamerater, og vi har hatt besök av Therese med hennes to skjönne barn. Hannah har sovnet, og besöket dro hjem for å legge sine små. Nå skal jeg slenge meg på sofaen med beina höyt, litt sjokolade på bordet og Idol på TV. Det er litt deilig å väre alene hjemme iblant, men kosligere når man er begge to.

Ha en fin fredagskveld :)

mandag 20. september 2010

dagen idag..

Idag har vi vært på babyrim på biblioteket. Det var koslig, og det virket som Hannah likte det. Det var veldig spennende og litt skummelt med alle de andre babyene. Etterpå gikk vi hjem til Sanna og lille Stella og spiste lunch.

Og nå skal jeg bare legge Hannah, så skal jeg fortsette og gjøre dette resten av kvelden:

Beina høyt, telys, hekletøy og tv :)

lørdag 18. september 2010

SJ burde skamme seg!

Hannah og jeg skulle idag ta toget til svigers som bor i Flen, som ligger ca. 1 time fra Stockholm. Sami og svigerfar skulle kjöre til Oslo og hente en norsk bil vi har kjöpt, så da skulle vi reise ned hit alene.

Hannah og jeg har reist endel alene både med fly og tog til Norge, og det har aldri värt noe problem. Idag derimot ble jeg ordentlig sur.

Det begynte på perrongen i Stockholm. Jeg hadde kjöpt en billett som det ikke var noen plassreservasjon på, for det må man betale ekstra for. Når vi skulle gå på toget var det ingen konduktör som hjalp oss på, så jeg måtte spörre en ung gutt om hjelp. Han hjalp meg, selv om han måtte sette fra seg sin egen koffert på perrongen.
Så kommer vi inn på toget, og det finnes ingen plass for barnevogner. Jeg stiller meg lengst bak ved bagasjeplassen, og bestemmer meg for å stå hele turen, slik at Hannah som var kjempetrött kunne sove i vogna. Da kommer det på en til med dypvogn, og det ble veldig trangt der bak. Når konduktören kommer sier han med streng stemme: "Dere må klappe sammen barnevognene og stille de sammen med koffertene, her kan dere ikke stå!". Når vi forklarer at det ikke er plass til vognene da begge vi to hadde store emmaljungavogner og det allerede var fullt med kofferter, sier han: "Det får dere bare löse på noe vis, dere får hjelpe hverandre til å få plass". Også går han avgårde.
Heldigvis kom det en eldre mann og hjalp oss med å flytte kofferter. Hannah måtte jeg gi til et eldre ektepar som satt ved siden av meg, slik at jeg kunne legge sammen vogna. Jeg hadde kjöpt med meg en baguett, men fikk jo ikke spist noe siden jeg måtte sitte med Hannah på fanget hele veien. Dessuten måtte jeg hele tiden flytte meg, siden det kom på folk som hadde reservert plassene jeg satt på. Nei, fy så sur jeg var etter den togturen der.

Når vi skulle av toget kom mannen i det eldre ekteparet som tidligere hadde hjulpet til å holde Hannah, og hjalp meg av med vogna. For igjen så kom det ingen konduktör og hjalp til.

Når vi har reist med NSB fra Gardermoen har vi först blitt mött av konduktören på perrongen, som har hjulpet meg inn med vogna. Så har vi fått plass i en familievogn hvor det finnes reserverte plasser til barnevogner. Der har jeg hatt en plassbillett (siden det inngår i prisen på minipris billetter), og plass til vogna foran meg slik at Hannah har kunnet sove i vogna si under reisa. Tenk om jeg skulle tatt toget hele veien til Oslo? Det er nemlig samme toget som går til Oslo, og altså samme regler som gjelder. Da skulle jeg altså hatt Hannah på fanget i 6 timer uten at hun fikk sove i vogna si.
Nei, SJ har virkelig noe å läre av NSB. De önsker jo at folk skal velge tog framfor fly og bil pga. miljöet, men da må de virkelig tilpasse litt så vi med barn også kan reise. Skamme seg burde de!


onsdag 15. september 2010

Hannah's förste tann.

Bedre sent enn aldri, og nå er den första tanna på vei. Har sett i noen dager at det har värt hovent der nede, og etterhvert så jeg også hvordan tannkjöttet sprakk opp. Igår så vi tanna for förste gang, og idag når vi skulle spise gröt klirret det i skjea. :)

Jeg får desverre ikke tatt noen bilder, for det er såvidt vi får se selv. Hver gang hun åpner munnen og vi skal se tar hun tunga over. Eller så kniper hun igjen munnen alt hun kan. Litt sta sier du??

Inatt har hun også sovet hele natten uten og våkne for förste gang. Veldig deilig å se at det ikke var noe problem og slutte med ammingen. Hun sov fra 18.45-06.00. Vanligvis sover hun til 07.00, så idag var hun så trött etter gröten at jeg fikk legge henne litt nå 07.45 :)

Siden vi ikke har fått tatt noe bilde av tanna, så legger jeg ved et bilde av Hannah og Sami fra igår kveld istedet.
Der våknet lillemor, så nå skal vi stelle oss og reise på besök til Therese&Kiara.


husmorsysler.

Idag har jeg vært litt husmor her hjemme. Det har blitt klesvask, jeg har baket boller, pakket en eske til med kjøkkenutstyr, gått tur med Hannah og heklet litt. Deilig med sånne dager man får mye gjort.

Hannah hjelper mamma å pakke.

Ammeslutten som vi begynte med i helgen har virkelig gått over all forventning. Første natten våknet hun 2 ganger, og var våken 1 time hver gang. Hun fikk vann på flaske, og Sami la henne til med kosefilla og dyna. Andre natten våknet hun også 2 ganger, men sovnet mye fortere. Nå de siste nettene har hun kun våknet 1 gang, og hun har fått litt vann også sovnet igjen.
Jeg trodde virkelig ikke det skulle gå så lett, men det er deilig at det gjorde det.


Ellers så håper jeg bare tiden går fort nå framover. Jeg kan ikke vente til å se huset vi skal leie (har nemlig bare sett bilder utenfra), og komme på plass i Norge igjen. Er faktisk bare 3 uker og 2 dager til Hannah og jeg flytter. I første omgang hjem til Mamma og Pappa, mens vi venter på at huset skal bli ledig.

fredag 10. september 2010

Ammeslutt..

Nå i helga skal Hannah avvennes fra puppen. Nå i en ukes tid har jeg kun ammet på natten, og nå skal vi altså venne henne av med det også. Jeg skal sove på gjesterommet, mens Sami skal sove alene på vårt rom med Hannah. Jeg har lagt nytt på sengen, i tilfelle noe der skulle lukte meg og melk.

Vi har gjort et halvhjertet forsök tidligere, men jeg gav etter i et svakt öyeblikk. Nå har vi derimot bestemt oss, og jeg har ammet Hannah for siste gang. Det er litt trist også, men jeg ser allikevel flest fordeler.

Her kommer noen skrytebilder av en smörblid snuppe som var med når jeg byttet på sengene.
Nå skal Hannah få kveldsgröten sin, pysjamasen skal på og ned i loppekassa. Så skal mor og far kose seg med biffmiddag, litt rödvin i glasset og LOST på sofaen. Deilige fredagskveld :)

onsdag 8. september 2010

Bebisbesøk

I formiddag har Hannah og jeg hatt besøk av Kiara og Therese. Kiara er bare noe uker eldre enn Hannah. Therese og jeg traff hverandre når vi gikk gravide, så vi har kjent hverandre et års tid. Vi har spist lunsj og skravla masse. Nå begynner det å bli ordentlig gøy og se babyene sammen, fordi de har oppdaget hverandre. De har mye mer glede av hverandre, og krangler om leker.

Fikk også tatt noen koslige bilder av de to snuppene:Resten av kvelden skal jeg pakke litt til. Det er utrolig mye man samler på seg over noen år, og det er fort gjort og bli sittende og lese gamle dagbøker o.l. Har også hatt en STOR sorteringsjobb med klærne til Hannah. Vi har nemlig vært så heldige og arve kjempemasse flott tøy. Vi har så mye at vi har mistet litt oversikten over hva vi egentlig har. Men nå har jeg brettet alt og sortert i bokser som jeg har merket med størrelse til evt. neste barn.

tirsdag 7. september 2010

Det er "möe" nå...

Ja, jeg er ikke så flink til å blogge for tiden. Det skjer så mye annet om dagen, så jeg har rett og slett glemt det litt. Siden vi snart skal flytte har jeg begynt og pakke. Og med pakking kommer kasting, sortering og ROT. Iallefall når jeg pakker. Planen er at Hannah og jeg skal flytte hjem i begynnelsen av Oktober, og at flyttelasset skal gå over flere omganger fram til Sami flytter i slutten av Oktober. Antakelig blir det bare styr om Hannah og jeg er der når det skal bäres ut möbler.

En annen ting som opptar meg om dagen er Hannah. Hun vil ikke spise noe annen mat enn gröt og pupp. Ettersom vektkurven hennes har begynt å dale litt er det viktig at hun får i seg noe annet også, men det er ikke så lett. Det er utrolig frustrende, men heldigvis spiser hun gröt med god apetitt. Vi skal nå slutte og amme, for og se om det kan hjelpe på apetitten hennes. Det var et tips vi fikk fra helsesöster, som sa at det hadde hjulpet mange andre med lignende problem. Så vi krysser fingrene for at det skal hjelpe.

Ellers syns jeg tiden flyr nå. Hannah utvikler seg så raskt og lärer seg nye ting nesten hver dag. Hun sier "mamamamamama", gjemmer seg bak håndkler o.l, drar det vekk og ler, sitter selv og åler bakover.
Her er et bilde av Hannah og Oldefar "Besse" fra i sommer.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...