Besøkere

Besøkere idag: Besøkere totalt:

lørdag 26. mai 2012

Herlige dager.

For et fantastisk vær vi har her på østlandet nå. Vi får virkelig en liten smak på hva som ligger foran oss med 3 herlige sommermåneder med forhåpentligvis masse sol og bading. Vi passer virkelig på og nyter hver dag, neste uke melder det litt kjøligere vær desverre. 

Nyeste boligpluss i skyggen, Lillemor spiller på Mamma's Iphone ;) En lykkelig stund for oss begge.

 Etter dette nydelige været kom har jeg begynt å glede meg enda mer til sommer og ferie. Vi skal en uke til Danmark med et vennepar, en tur til Sverige og hilse på venner og familie og så være hjemme resten. Gleder meg til mange grillkvelder med gode venner, is på brygga i Langesund, lese mange gode bøker, fiske krabber, lange kvelder på verandaen og generelt å være ute hele dagen. 
 Før 17-Mai fikk jeg denne Hortensiaen av Bestefaren min og en stor urne som jeg fikk arve. Tror denne blir riktig stor og flott når den springer ordentlig ut. Under er en tomatplante vi fikk av Svigermor. Den krever utrolig mye vann, men jeg håper vi får den til. Kommer til å bli rimelig stolt om det kommer noen små cherrytomater. Vi fikk også en plante som det skal komme chili på. 

 Igår og idag har det virkelig vært som e-18 utenfor her. Masse båttrafikk, koslig å sitte og se på. Lillemor sover søtt i sengen sin og har igrunn gjort det et par timer, vi har spist mat ute og nå har vi satt oss til rette i sofaen og er klare for Eurovision Song Contest. Heier såklart på Norge, men må si jeg syntes at svenskene har en veldig bra låt i år og tror de ligger godt an.

Nyt Lørdagskvelden og solen folkens. 

Klem fra Kristin :)

torsdag 24. mai 2012

Dyreparken.

Går visst fort et par dager mellom innleggene herfra nå, men i dette nydelige været vil man jo ikke sitte inne foran pcen. 

I helgen var vi en tur i Dyreparken i Kristiansand med mine foreldre. Hovedattraksjonen var Kaptein Sabeltann, siden Hannah er helt frelst for Sabeltann. Det begynte allerede ute på parkeringa der de hadde en plakat med Sabeltann på, hun hoppet opp og ned og var i ekstase. Ved inngangen spilte de Sabeltannmusikk og skapte skikkelig stemning. 




Noe av det beste jeg vet i dyreparker er apene. Jeg kunne nok stått i timesvis og se på dem, de er så fascinerende. 
 Vi hadde med ferske rundstykker og pålegg og tok lunchen på en benk rett ved et lite vann med mange fisker. Nydelig tid å være i dyreparken på, det var nok mennesker til at man ikke følte seg alene, men nesten ikke kø noe sted og masse ledige sitteplasser. 


Hannah og Bestepappa ute og går tur. 
Vi var så heldige å få se giraffene mens de var inne, og da fikk vi virkelig se de på nært hold. De var så utrolig store og allikevel så elegante :)

Et annet av dagens høydepunkt for Hannah var nok matingen av geitene. Her prøver hun å gi den ene geitekillingen en stein, men det var den ikke så interessert i. Hun syns det var kjempemoro å mate de store geitene med gress og ville nesten ikke gå derfra. 



Den obligatoriske kanelbolla i Kardemomme By hadde vi selvfølgelig, og de var fantastisk gode. Hannah sleiket av kanelen og sukkeret på sin kanelbolle, og så byttet hun med Mimmi for å få toppen på hennes også. Hehe.. 
Dagens absolutte høydepunkt var å kjøre den Sorte Dame. Hannah sang og kikket med store øyne, og mammaen får klump i halsen. Hun snakker om det fortsatt, hver dag.
Dyreparken er virkelig en fantastisk plass for liten og stor, og vi hadde en kjempefin tur. 


Nå er jeg sliten og trøtt og skal krype opp i sofahjørnet med siste episode av Frustrerte fruer som jeg tok opp igår.
Ha en fin Torsdagskveld alle sammen, imorgen er det helg igjen :)


Klemmer fra meg. 

søndag 20. mai 2012

Vår 17 Mai.

Da begynner langhelgen å nærme seg slutten. Vi har hatt en kjempefin helg med mange opplevelser. Nå skal det bli godt med en rolig dag hjemme før en ny uke starter. 
Siden jeg spiller i korps er 17 Mai en aktiv dag hos oss, men det er sånn jeg er vant til å feire dagen. 
Vi startet med å gå i tog med barnehagen til Hannah, og så marsjerte jeg og spilte i to tog til. På ettermiddagen hadde vi besøk av mine foreldre og bestefar, og mine svigerforeldre har også vært på besøk fra Sverige i helgen. 


 Liten matpause mens vi venter på at toget skal begynne. 


To gode venner som var glade for å se hverandre.




Bordet var selvfølgelig dekket i rødt, hvitt og blått med det norske flagget. 

Vi grillet og spiste marsipankake. På kvelden verket føttene og det var godt å slenge seg ned med beina høyt. Hannah lå og pratet i søvne i senga si om "sutta mai" og hadde en flott dag med masse inntrykk. 

Igår var vi på tur i dyreparken i Kristiansand og koste oss kjempemasse. Tok masse bilder, så det får det komme et eget innlegg om snart. 

Nå skal huset ryddes, det blir mye rot av mange dager med festligheter og besøk. 
Håper alle hadde en fin nasjonaldag og nyter søndagen i strålende solskinn. 

Klemmer fra Kristin

onsdag 16. mai 2012

Årets 17 Mai kake.

Hvert år siden jeg ble sammen med Sami og vi flyttet sammen, har jeg laget marsipankake til 17 Mai. Den ser nogenlunde lik ut hvert år, men noe er nytt. Jeg bakte jo sukkerbrød igår, og idag mens lillemor sov luren sin fylte jeg og pyntet den. Den er fylt med vaniljekrem, valnøtter og bringebærsyltetøy. Marsipanlokket har jeg kjevlet ut og pyntet med blåbær og jordbær. 





Ellers idag så har vi vært og gått i tog med barnehagen og flere andre barnehager i Bamble. Lillemor hadde pyntet seg i rødrutete kjole og rød kåpe. Frøkna har blitt veldig opptatt av å pynte seg, og det var stor stas å få på pensko med blomster på og kjole. Hannah storkoste seg i toget, og marsjerte når musikken spilte. Når vi kom frem og toget var ferdig sa hun: "En gang til, Mamma". Så det er nok ei som kommer til å kose seg imorgen. 

Nå skal jeg stryke bunadsskjorta til Hannah og finne frem alt til min uniform. Blir en hektisk dag imorgen, men for meg som er vant til å spille i korps blir det ikke 17 Mai uten marsjering og å være kjempesliten :) 
I år blir 17 Mai ekstra viktig syntes jeg, enda viktigere å vise at vi står sammen som et folk og feirer dagen vår. Jeg er kjempestolt av å bo i vakre Norge, og 17 Mai er en av de beste dagene jeg vet. 

Ønsker dere alle sammen en fin nasjonaldag imorgen :) 

Klem fra meg. 

tirsdag 15. mai 2012

Hekleklubbkveld.

Igår var det igjen tid for klubbkveld og min tur til å være vertinne. Vi har ikke vært så flinke til å planlegge, så nå var det lenge siden vi hadde klubb sist. Men så koslig som vi har det, så planla vi like så godt de to neste kveldene også. :)

Jeg hadde fri igår og brukte hele dagen til å ordne og vaske her hjemme. Nydelig er det når det er gjort og det lukter rent i hele huset. Bordet dekket jeg etter jeg var ferdig med rengjøringen, som en liten belønning ;) 
Siden jeg hadde peoner på bordet passet det jo fint å dekke et rosa bord med de fine peonserviettene mine. 



Vi fikk riktignok ikke heklet så mye denne kvelden, men tida går så fryktelig fort. Vi koste oss iallefall masse. Til mat lagde jeg quesadillas med guacemole, rømme og salsa til. Det var så godt at jeg glemte helt å ta bilde av det ;) 
Til dessert børstet jeg støvet av det belgiske vaffeljernet mitt og serverte de med vaniljeis og jordbær. 


Idag har jeg også hatt fri, og det var ganske godt siden klokka ble litt mye før jeg fant senga igår kveld. Jeg har begynt så smått på 17-mai forberedelsene og begynte med å bake sukkerbrød. Tidligere når jeg har laget marsipankake har jeg kjøpt ferdige og bare fylt den, men i år ville jeg prøve å laget eget. Det smaker jo så mye bedre. 
Jeg fikk en oppskrift av mamma etter mormor, og resultatet ble jo helt topp. Derfor et lite skrytebilde, så kommer fortsettelsen imorgen når den er fylt og pyntet :) 

Imorgen er det 17-mai tog med barnehagen, og det skal vi være med på selv om Hannah egentlig har fridag imorgen. Så skal skjorter og flagg strykes, marsipankaken gjøres ferdig og det siste handles inn før kveldsvakt. Blir en hektisk, men morsom dag. 

Ønsker dere en fin kveld og lykke til med alle 17-Mai forberedelsene. 

Klemmer fra Kristin. 

søndag 13. mai 2012

Nok en helg er over..

Jeg har jo som sagt hatt jobbehelg, og den har gått utrolig fort. Jeg liker jobben min veldig godt, så det gjør det hakket bedre å gå på jobb en lørdag kveld og søndag formiddag. :)
På vei hjem fra jobb idag var jeg en tur innom Hegges blomster i Langesund, og der ble jeg ikke like skuffet som Plantasjen på fredag. Der var det et veldig godt utvalg, og jeg kunne nok svidd av mye penger der inne. Men jeg var flink, og kjøpte kun det jeg skulle ha. 

Vel hjemme fikk jeg gjort litt som jeg har tenkt på lenge, sånn som å støvsuge i og under sofaen. Da var jo Hannah der med en gang, hun vil nemlig alltid hjelpe til. Det tar litt lenger tid, men det er jo så koslig. Og da er hun så fornøyd. Det dukket ikke overraskende opp litt rart under sofaen, som puslespillbiter og duploklosser, og da fikk hun fullt opp med å sortere :)


 Hun er et skikkelig husmoremne den lille frøkna der :) Her vasker hun bort fettflekker fra verandadøra. 




Det var denne jeg skulle kjøpe på Hegges idag. Jeg har hatt en stående her i vinduet, men den hadde jeg rett og slett glemt et par dager, og den var dermed blitt rimelig tørr og svidd i sola. Ups...der avslørte jeg visst hvor grønne fingre jeg har.... ;)


Nå ønsker jeg man kunne legge ut bilder med lukt, for noen av liljene jeg kjøpte på fredag har nemlig åpnet seg. De lukter helt fantastisk godt i hele stua. Hverdagslykke på sitt beste. Nå har mannen nok en gang disket opp med en av sine paraderetter, nemlig thaikylling med ris og sataysaus. Nyyydelig. Så nå legger jeg beina høyt resten av kvelden. 

Ha en kjempefin søndag du som titter innom meg. 

Klemmer fra Kristin.  

lørdag 12. mai 2012

Spisestua er ferdig!!

Endelig er spisestua ferdig malt. Det er ikke bare-bare når man må male den ute fordi vi har brukt oljemaling, og vi ikke har tak over verandaen. 


Men nå er den iallefall ferdig, og jeg er så fornøyd. Den ble en helt ny spisestue, og jeg skjønner ikke hvorfor jeg ikke har gjort det før nå. Det eneste som gjenstår nå er å finne nytt stoff til stolputene. Vinglepetter som jeg er syns jeg det var vanskelig når jeg kikket litt på nettet igår. Jeg har fått klar beskjed fra mannen at alt er greit, så lenge det ikke blir beige ;)




 Jeg tror jeg har mest lyst på lys blå eller grå stolputer. Hadde sikkert vært fint med noe mønstrete også, men det er lettere å pynte bord til ulike anledninger hvis stolputene er ensfargede. En sak er iallefall sikker-det blir ikke den fargen som er nå ;)



Foreløbig har jeg ikke noen duk på bordet, men ser for meg at en heklet løper eller helt firkantet duk hadde vært fint her. Kanskje jeg må finne frem heklenåla? ;)


Bordet vårt har mange fine utskjæringer, og jeg syns de kom så mye finere frem etter vi malte. Det skal selvfølgelig være en lik "kloss" på andre siden der også, men den var løs, så den må limes fast. 
Nå er det jobbing for meg om en times tid. Neste uke har jeg endel fri, så da får jeg ta huskvasken og gjøre klart til 17 Mai da. Mannen holder på å rengjøre verandae idag, så da har lillemor og jeg vært en tur på besøk hos Mamma og Pappa. 

Fortsett god helg alle sammen, og nyt lørdagskvelden dere som har fri :) 

Klemmer fra Kristin. 

fredag 11. mai 2012

Blomsterrik fredag.

Idag har jeg hatt fri, siden jeg har jobbehelg imorgen og søndag. Da starter dagen i rolig tempo med lillemor. Vi koser oss lenge i senga med å lese bøker, lang frokost foran barne-tv før vi somler oss avgårde til barnehagen. Kjempedeilig å slippe å stresse hver dag. Noen fordeler er det med denne turnusjobbinga. ;) 

Jeg hadde planlagt en tur til Plantasjen idag, siden jeg så de hadde mange bra tilbud på uteblomster. Oppdaget her om dagen at jeg har kroker i taket på overbygget utenfor, og der ville det vært veldig fint med noen fargerike blomster. Det er nok litt for tidlig enda, siden det fortsatt er kaldt på natten, men hadde tenkt å ta de inn på natta. 
Skuffelsen ble imidlertid ganske stor, da jeg syns blomstene var veldig tassne og stygge på Plantasjen idag. De jeg kunne tenkt meg så veldig slitne ut, og var alldeles ikke verdt prisen sin. Men aldri så galt, jeg fikk med meg noe annet hjem. Nemlig vakre peoner og nydelige liljer. Ingenting lukter så rent og friskt som liljer syns nå jeg. 


Huff, jo flere bilder jeg legger ut fra stuen, jo mer sikker er jeg på at den tapeten vi har nå absolutt ikke er meg i det hele tatt. Vi har pratet om panelplater hele veien, og det tror jeg blir bra siden stuen er ganske liten. 



Hortensiaen min har vært igjennom en tøff periode mens vi var syke. En dag uten vann var det som skulle til for at endel av den måtte plukkes bort. :/ Men samtidig kommer den med nye skudd, så jeg håper jeg kan klare å ha den en stund til. Jeg elsker fargen på den. 



Peonene er jo foreløbig ikke så vakre å se på, men jeg har jo sett inne hos dere andre hvor flotte de blir når de springer ut. Gleder meg til det, dette er første gangen jeg har peoner. 


Ikveld har vi kost oss med "Ole Aleksander fili bom-bom-bom" på barne-tv, kjempekoslig at det har begynt å gå. Stemmen til Anne-Cath Vestly minner meg om min egen barndom. Jeg hørte alltid på Mormor og de 8 ungene på kassett. Nå skal jeg legge lillemor, mens mannen holder på med å lage deilig biff til oss på kjøkkenet. Jeg har fått høre at det er hockey på tv ikveld, så da får det vel bli litt blader i sofakroken på meg. Jeg pleier å kunne kose meg allikevel jeg. 

Ønsker dere alle en kjempefin fredagskveld og en god start på helgen. 

Klem fra Kristin. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...